Neandertaalinihminen

Neandertalin ihminen on ihmisten homo sivulanji, joka eli Euroopassa ja Lounais Aasiassa ainakin vielä 40000 vuotta sitten. Arvioiden  mukaan aina vuoteen 28000 ennen ajanlaskun alkua, se kehittyi Euroopassa, Afrikkalaisissa nykyihmisissä on 1-4% neandertaalilaisen  geenejä.

Neandertalin ihmiset elivät nykyihmisen lähettyvillä ja jopa samoilla alueilla. Nykyihmisen ja neandertalilaisten rotujen tiedetään sijoittuneen Euroopaan. Neandertalin fossiileja on löydetty Euroopasta, lähi-idästä ja keski-aasiasta. Niitten elinympäristö oli yleensä vuoristoa.

Kuva on lainattu:



Kuvahaun tulos haulle neanderthal vs human


Neandertalin ihmiset olivat huomattavasti lyhyempia kuin nykyihmiset. Uroksen korkeus oli 1.6-1,7 metriä ja naaraan 1,5-1,6 metriä. Lisäksi on tutkittu, että neandertaalin ihmiset  ovat yleisesti ottaen puolet nykyihmistä typerämpiä.

Neandertalilaiset saalistivat suurina joukkoina ja he käyttivät aseinaan keihäitä, kirveitä tai omia käsiiän. Tutkijat ovat löytäneet murtuneita luita, jotka ovat todisteena näistä tappeluista. Neandertalin ihminen eli jääkaudella Euroopassa. Neandertaalilaiset myös parittelivat nykyihmisen kanssa.


Meidän tekemä kuva:



~M, Sara ja Venla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liettua

LATVIA

ISLANTI